Parròquia

Adreça: Passeig Enric Sanchis, 2 CP 08030 Barcelona
Telèfon: 933 135 889
Horari: Hi ha missa cada dia de la setmana a les 19.30 i abans el capellà rep visites de les persones o grups que necessiten informació o ajuda.
Web:
Email: elbonpastor1@arqbcn.org

És una entitat religiosa, fundada en l’any 1935-1945, que apropa una visió espiritual de la vida des de la perspectiva catòlica romana. No hi ha requisits de cap tipus, està oberta a tothom que vulgui connectar amb l’espiritualitat.

Hi ha un consell parroquial on hi ha unes 12 persones, a més de grups de catequesis per a infants i un per adults, hi ha 6 grups de foment de l’espiritualitat on hi ha unes 30 persones, però en general hi ha unes 80 persones voluntàries.

La primera parròquia de Bon Pastor es va fundar abans de la guerra als anys 35/36 però amb el conflicte, la van cremar i van matar al cura, i l’edifici que estava on ara és el Cristòfor Colom ho van utilitzar com magatzem.

Al 1944 es va posar la primera pedra a l’actual edifici que va trigar 1 any no més en construir-se obrint les portes al 1945. Aquest edifici té la particularitat d’haver estat construïda amb “proporció àurea” el que li dona unes característiques de bellesa i que segons el capellà afavoreix l’espiritualitat, ja que els espais condiciones a les persones i un espai amb aquestes característiques faciliten la relació amb lo transcendent.

En els anys 50 i 60 va ser un important centre d’activitats per a la comunitat amb el famós Padre Botella, que reciclava i venia ampolles de cava per desenvolupar projectes socials, com l’ambulatori de salut que va funcionar molt de temps en les instal·lacions de la parròquia.

Al anys 70 va tenir un rol important en el moviment obrer i reivindicatiu, però de tot això no hem parlat gaire, ho he tret de la info que he recopilat. Ja que sembla que aquest capellà no vol dir re de la historia passada ni res relacionat amb política.

Objectius:

Cerca de ser un lloc obert i acollidor que serveixi per a la reflexió sobre la vida i on poder trobar paraules d’acompanyament , que permeti a les persones llegir la vida i poder fer les eleccions adequades amb valors i pensant no tan sol en el benefici personal sinó també pel be comú.

Activitats:

  • Consell parroquial: grup de 12 persones que treballen els temes més generals del funcionament de la parròquia
  • Catequesis infantil on es fa la preparació per que els infants rebin la primera comunió
  • Catequesis juvenil o Joventut Obrera Cristiana, que és el grup més petit
  • Catequesis adulta o Acció Catòlica Obrera: on es fan grups de “Revisió de vida” on participen unes 60 / 70 persones molt diverses entre sí, i on es fan grup per tractar els estudis bíblics, el foment de l’espiritualitat i la pastoral de salut
  • Coral / Gospel de l’església
  • Fundació el Cel: una entitat que brinda un suport educatiu integral
  • MIJAC: un grup dedicat al lleure amb espiritualitat per a infants de menys de 14 anys
Desplaça cap amunt