El Banc del temps del Bon Pastor rebrà la Medalla d’Honor 2016 de l’Ajuntament. Noticia del 03/11/2016 publica a BTV.

El Banc del temps del Bon Pastor rebrà la Medalla d’Honor 2016 de l’Ajuntament

El Banc del Temps del Bon Pastor va néixer el 2002. Més de 200 persones participen en els intercanvis d’aquesta entitat, que inclou excursions, balls i tallers. Aquest mes, rebran la Medalla d’Honor 2016 de l’Ajuntament.

Són quatre les persones que fa gairebé 15 anys van fundar el Banc del Temps del Bon Pastor i aquestes mateixes continuen gestionant-lo. La iniciativa va ser creada amb el suport de la parròquia i l’associació de veïns per donar resposta a les necessitats que hi havia en aquell moment al barri. Actualment són el banc del temps més antic en actiu a Barcelona i Catalunya.

L’intercanvi d’hores va començar amb un grup de sardanes i un taller de “patchwork”, però aquest any hi ha fins a vuit tallers. Els més nous són el de “trapitos” i el de “playback”. Al llarg d’aquest any han fet obres de teatre per recollir aliments, classes de català, sortides i sessions de relaxació. Tot són coses que els socis demanen i ofereixen.

El nombre de socis també ha augmentat. Van començar sent 20 persones i ara unes 240 participen en l’intercanvi. Segons Francesc Caparrós, secretari del Banc del Temps del Bon Pastor, el Bon Pastor és un barri molt solidari i són “com una família”.

A final de novembre l’Ajuntament de Barcelona els entregarà la Medalla d’Honor 2016 de la ciutat. Segons Caparrós, no se l’esperaven i és un orgull i honor per als veïns i per a tot el barri.

 

Aqui deixu el enllaç del video que ha fet Barcelona Televisió.

http://www.btv.cat/btvnoticies/2016/11/03/el-banc-del-temps-del-bon-pastor-es-el-mes-antic-medalla-honor-2016/

Desplaça cap amunt