Mijac

Adreça: Parròquia de Bon Pastor, Passeig Enric Sanchis, 2 CP 08030 Barcelona
Telèfon:
Horari: Amb la canalla els dissabtes de 10:30 a 12:30 i amb el grup d’animadors/es els dijous de 20:30 a 21:30
Web:
Email: cevallosmanzano@gmail.com

El MIJAC és un moviment d’infants i joves essencialment coordinat a nivell diocesà, sense ànim de lucre, i es basa en una sèrie de conviccions com ara el protagonisme dels infants en les activitats que es realitzen, l’arrelament a l’entorn, l’opció pels pobres o l’opció evangelitzadora, tenint com a referència la figura de Jesús, potenciant la presència i veu infantil, oferint-li l’oportunitat per a què actuï al barri o al poble on viu, per transformar-lo i millorar-lo.

En l’organització dels grups, són els propis infants qui decideixen la major part de les activitats, i són acompanyants per 6 animadors, persones joves i voluntàries, quins ajuden a realitzar les trobades setmanals, les assemblees, les sortides i les accions que el grup decideixi. Malgrat aquest protagonisme, el moviment MIJAC rep l’acompanyament de la diòcesis qui proposa unes línees de treball, que es diuen “campanyes” i que són temes específic per a treballar durant l’any.

El grup d’infants es reuneix cada dissabte de 10:30 a 12:30 a les instal·lacions de la parròquia, i es divideixen per grups d’edats, en cada grup hi ha una persona encarregada de liderar que s’anomena “enrrollado”, però també hi ha encarregats de “economia”, “revista” i “material”, cadascú dels quals es reuneixen per temàtiques amb la resta de grup del MIJAC Bon Pastor i també amb altres MIJACs de Barcelona amb els que es relaciones

Objectiu:

Donar als infants del barri l’oportunitat de participar en una organització que es dedica al lleure amb inspiració cristiana, on els infants reben un acompanyament amb una base educativa, basada en el protagonisme infantil i en desenvolupar qualitats socials i valores cristians

Està obert a tots els infants i joves del barri, de totes les nacionalitats, és gratuït i es paga 5€ a l’any per una asseguració. De totes maneres, els infants i joves aporten cada dissabte una quantitat entre 0,5€ i 1€ per gestionar les despeses pròpies de les activitats que desenvolupen. En aquest any hi ha uns 20 nens i nenes que hi participen.

Una mica d’història…

L’aniversari dels 10 anys del MIJAC de Bon Pastor va ser un gran esdeveniment.

En el passat han participat infants estrangers i també gitanos, però fa un temps que ja no hi venen més. De totes maneres han fet una activitat amb la Associació Gitana de Bon Pastor i el valoren molt positivament, ja que els infants del MIJAC mai s’havien relacionat amb gent gitana adulta i es van trencar estereotips.

Desplaça cap amunt